Meditatie

We leren meditatie beoefenen om bewust en met aandacht in het leven te staan. Het symbool voor meditatie is de lotusbloem, die vanuit de modder, vanuit het duister van het diepe water zich boven het wateroppervlak ontvouwt in het licht van de zon

De modder staat symbool voor onze pijn, ons verlies, ons gemis of verdriet, kortom onze schaduwkant. Het openbloeien van de lotus staat voor de bevrijding van alle pijn, het vinden van geluk, liefde, wijsheid, mededogen, vreugde en gelijkmoedigheid.

Door meditatie laten we onze gedachten, onze geest stilvallen om terug te koppelen naar wie wij werkelijk 'zijn'. We worden getuige van ons eigen bewustzijn.

Ons lichaam kan in een toestand van diepe rust komen, waardoor diepe traumatische ervaringen zich kunnen transformeren tot pure liefde voor het zelf, de natuur, de mensen rondom. We leren ten volle in het hier en nu aanwezig zijn.

De meditatieworkshops vinden plaats op aanvraag, vanaf min. 4 personen. De locatie is afhankelijk van de aanvraag en bepaalt ook het max. aantal deelnemers. Voor de workshop breng je zelf een meditatiekussen of kussen, dekentje en flesje water mee.

Workshop op aanvraag vanaf min. 4 personen 

Duur: 1,5u of programma van (halve) dag

Bijdrage: €25/pers voor 1,5u, €45/pers voor halve dag, €85/pers voor een dag

Ware meditatie gaat over volledig aanwezig zijn met alles wat er is, ook met uitdagingen. Het is geen ontsnapping van het leven