Yoga nidra

Op woensdag 31 mei en maandag 26 juni van 20u - 20u30

Yoga nidra = "yogische slaap, de niet-slaap, bewuste diepe slaap waarbij een deel van je bewustzijn alert blijft "

Yoga nidra is een wetenschappelijk bewezen effectieve vorm van geleide meditatie, op basis van slaap. Het is een eeuwenoude meditatie-oefening die psychologische, fysieke en spirituele genezing brengt.


Bij yoga nidra verlaat je de staat van "waken", ga je voorbij de toestand "dromen", en ga je naar een diepe slaap terwijl je mentaal wakker blijft. Je wordt vrij van tijd en ruimte, en komt in een diepe fysieke, mentale en emotionele ontspanning. Eén uur yoga nidra kan voelen als 4 uren diepe slaap. Alleen door te gaan liggen, helemaal niks te hoeven en moeten, je ogen te sluiten en luisteren, kom je in diepe ontspanning. De hersenactiviteit neemt af en brengt je lichaam in genezende toestand. Gifstoffen op cellulair niveau worden opgeruimd, de geest wordt opgefrist en bagage uit het onderbewustzijn wordt verwijderd.

Yoga nidra heeft zijn wortels in de Upanishads , Vedische teksten en de Yoga Sutra van Patanjali (2de Eeuw v.Chr.)

Yoga nidra heeft voordelen voor iedereen die moeite heeft met loslaten, mensen die lijden aan slaapgebrek, trauma, burn-out of angsten. Het is heilzaam voor iedereen die een diep gevoel van vrede wil ervaren en een diepere verbinding met zichzelf wil maken.

Vijf voordelen bij yoga nidra:

  1. De bewuste, diepe ontspanning verjongt je lichaam. 
  2. Je ontwikkelt je creativiteit en verbeelding vanuit je onderbewustzijn.
  3. Je kan een intentie of sankalpha installeren.
  4. Je kalmeert je zenuwstelsel, activeert je parasympathisch systeem, stress vermindert, je 1concentratie verbetert.
  5. Je kan jezelf ervaren als multi-dimensionaal wezen.


Neem iets van die diep stilte, uit de creatieve onderstroom mee het dagelijkse leven in. Een vonkje, een zielsfluistering, een intentie… Dan kan je kleine veranderingen bemerken in je dagelijkse leven. Je gaat beter slapen, wordt meer een toeschouwer van je emoties, wordt een prettiger en beter mens daardoor. Daarna is het vooral een kwestie je over te geven aan het wonder dat het leven is…

Woe 31 mei en Ma 26 juni

 20u - 21u30

Praktisch

Bijdrage? €15

Waar? Stoktevijver 6, 9930 Zomergem (Lievegem) 

Parkeren? tegenover mijn huis mee met de rijrichting, niet aan de overkant voorbij mijn huis als je van Zomergem komt (privé-parking), wel  aan de overkant voor mijn huis (afgetekende parkeerplaatsen), of verderop in de straat aan het schooltje 

Mee te brengen? Flesje water en dekentje, eigen handdoek voor op de yogamat (yogamatten en kussens zijn aanwezig in de studio)