Yoga 

Op donderdagavond van 20u- 21u15

Yoga is een actieve bewegingsleer die je tot een diepe staat van ontspanning brengt. Yoga helpt je de verbinding met jezelf te herstellen en brengt opnieuw evenwicht in je levenYoga geeft je fysieke kracht, je lichaam wordt leniger en energieker, je kan fysieke blokkades en pijnen verzachten of laten oplossen. De yoga, gebaseerd op de leer van Patanjali, is ook een levensfilosofie van bewust en met aandacht in het leven te leren staan.

De yoga die ik in Zomergem (Lievegem) geef, benoem ik als yoga vanuit het hart of flowyoga. We laten tijdens de yogales de prana (de levensenergie) terug ons lichaam doorstromen, helen en opladen. 


We beginnen de yogales steeds vanuit meditatiehouding, aankomen in ons lichaam, de "Aum-klank" zingen om ons te verbinden met onszelf, de andere en het hogere. We starten vanuit zachte opwarmingsoefeningen, ook wel eens gebaseerd op je eigen innerlijke dansflow.

Ieder voert de daarop volgende asana's (yogahoudingen vaak gebaseerd op dierenhoudingen) uit volgens eigen fysieke mogelijkheden. Elke oefening kan op verschillende niveau's gedaan worden vanuit ondersteunende begeleiding. De asana's volgen elkaar op in een vloeiende beweging, een flow.

In elke les leer je pranayama- of ademhalingsoefeningen. Goed en juist ademen is belangrijk en de basis van een gezond lichaam en een zuivere geest. Je adem verdiepen en laten vertragen bij de uitademing brengt je dieper in je lichaam aanwezig en meer in rust.

Korte momenten van meditatie worden ingelast om je gedachten, je geest te laten stilvallen en tot rust te komen.

We sluiten de yoga in Zomergem (Lievegem) af met een liggende savasana (lijkhouding), of een overlopende bodyscan en een korte meditatie zittend terwijl we de "Aum-klank" opnieuw laten weerklinken.

Iedereen kan yoga beoefenen, jong en oud. Kom en beleef mee (van 14 tot 104 j.), weldra zal je ervaren dat het smaakt naar meer...

Donderdagavond

 20u - 21u15 

Praktisch

Bijdrage? 

  • Proefles = €13
  • Losse les = €15
  • Trimesterabonnement= (prijs volgens aantal weken =  €12,7 per les)

Waar? Stoktevijver 6, 9930 Zomergem (Lievegem) 

Parkeren? tegenover mijn huis of schuin tegenover mee met de rijrichting, niet aan de overkant bij nr 13 ( prive-parking), of verderop in de straat aan het schooltje (gemarkeerde parkeerplaatsen) of in de zijstraat naar de Vaart of om de hoek bij de bakker

Mee te brengen? Flesje water en dekentje, eigen handdoek voor op de yogamat (yogamatten en kussens zijn aanwezig in de studio)