Yoga Hansbeke

Yoga is niet alleen een heilzame manier van bewegen, yoga leert je ook met aandacht in het leven te staan, je denken los te laten en herstelt het evenwicht tussen je lichaam en je geest. Kortom, yoga als een levensfilosofie die je dichter bij jezelf, je ware zijn brengt. Yoga geeft je fysieke kracht, je lichaam wordt leniger en energieker, fysieke blokkades en pijnen kunnen opgelost geraken. Yoga brengt je bovendien in rust en ontspanning, je stressgehalte verlaagt. Ik benoem mijn yogalessen als yoga vanuit het hart of flowyoga.


We starten de yogales in Hansbeke, gegeven volgens de leer van Patanjali, vanuit meditatie met het zingen van de "Aum-klank" (waardoor je je met jezelf, de andere en de hele kosmos verbindt) opgevolgd door zachte opwarmingsoefeningen.

Ieder voert de daarop volgende asana's (yogahoudingen vaak gebaseerd op dierenhoudingen) uit volgens eigen fysieke mogelijkheden, elke oefening kan op verschillende niveau's gedaan worden vanuit ondersteunende begeleiding. De asana's volgen elkaar op in een vloeiende beweging, een flow.

In elke les leer je pranayama- of ademhalingsoefeningen. Goed en juist ademen is belangrijk en de basis van een gezond lichaam en een zuivere geest. Je adem verdiepen en laten vertragen bij de uitademing brengt je dieper in je lichaam aanwezig en meer in rust.

Korte momenten van meditatie worden ingelast om je gedachten, je geest te laten stilvallen en tot rust te komen.

We sluiten de yoga in Hansbeke af met een liggende savasana (lijkhouding), of een overlopende bodyscan en een korte meditatie zittend terwijl we de "Aum-klank" opnieuw laten weerklinken.

Iedereen kan yoga beoefenen, jong en oud. Kom en beleef mee (van 14 tot 104 j.), weldra zal je ervaren dat het smaakt naar meer...

      Dinsdagavond

 20u - 21u15 

 Geen les tijdens de schoolvakanties. 


Praktisch

  • Prijs? 6€ voor een losse les, prijs per trimester kan ook  (een gratis proefles voor nieuwkomers)
  • Waar? Hansbekedorp 35, 9850 Hansbeke (bij Nevele)
  • Mee te brengen? Yogamat, dekentje, kussen, flesje water